Campanya "Paraules i expressions lloretenques"

L'Associació de Comerciants de Lloret conjuntament amb l'Oficina de Català de Lloret de Mar (CPNL Girona) organitza per aquest mes d'abril una campanya que porta com a títol Paraules i expressions lloretenques, i que vol recuperar algunes expressions pròpies de la vila que s'han escoltat i parlat els darrers dos cents d'història local. 


Amb la col·laboració de la Maria Carme Macià, s'ha recollit 14 expressions o paraules referents a indrets, coses o fets de Lloret i que, d'alguna manera, ha trascendit en el temps a través de diferentes generacions de lloretencs i lloretenques, tot formant part del nostre patrimoni inmaterial.

La campanya esmentada consta de 14 pòsters que són a les botigues adherides a l'iniciativa, on es troba un cartell il·lustratiu amb una foto antiga i un text amb la frase o paraula i la seva corresponent explicació. Aquests pòsters també en són en punts de llibres per a col·lecionar. 

Per saber-ne més de com participar-hi, visiteu-ne la web de l'Associació de Comerciants de Lloret. Aquesta campanya acaba el 26 d'abril. 



Els plafons es poden visualitzar en format pdf a continuació:



MÉS INFO:
Esteve Fàbregas i Barri, Carme Rebollo Tibau, La cultura tradicional i el parlar de Lloret, Lloret de Mar: Cercle Alba de Prima, 1989, 275 p.