Processó de Santa Cristina 1950

Ara farà setanta anys de les imatges que es mostren tot seguit. Varen ser realitzades per Pere Català Roca, que l'igual que el seu germà Francesc, i el seu pare Pere Català Pic, es dedicaren professionalment a la fotografia en totes les seves vessants, des del fotoperiodisme fins el retrat costumista.

El 8 de juny de 2017, els hereus de Pere Català Pic i de Pere Català Roca van lliurar en comodat a la Generalitat de Catalunya l’Arxiu Pere Català. Tot aquest material documental és costudiat per l'Arxiu Nacional de Catalunya. Hi conté tota l'obra produïda per Pere Català Pic (Valls 1889, Barcelona 1971) i per Pere Català Roca (Valls 1923, Barcelona 2009) i abasta des de 1909 a 2009. Amb un total de 30.000 imatges, mostra els canvis haguts al país els darrers 100 anys.

Sobre aquest conjunt de fotografies, destaquen les imatges preses durant la processó de Santa Cristina efectuades el juliol de 1950, que es poden ser vistes gràcies al treball de preservació i difusió del patrimoni català que realitza l'Arxiu Nacional de Catalunya.













+ INFO

Aquestes fotografies mostrades al QHLloret pertanyent al fons PIC-Pere Català i Roca, dipositat a l'Arxiu Nacional de Catalunya i només són incloses pel seu caràcter de divulgació històrica. Si hi voleu fer una ullada al fons, visiteu-ne aquest ENLLAÇ